Stockly.com Forums  

Go Back   Stockly.com Forums > Altair 680 > Altair 680

Notices

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 01-05-2009, 05:54 PM
FlashCorliss FlashCorliss is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Atlanta, GA
Posts: 4
Default I can't get the Monitor to start...

I got an Altair 680 kit for Christmas from my wife (and Martin). I was very surprised!

However, it was missing all of the sockets, the power cord, fuse holder, back power switch, and most of the parts required to wire up the RS-232 interface. Sadly, I couldn't build it on Christmas day (DigiKey was closed) - Darn.

So, after extravagant overnight shipping, and many hours of meticulous kit building, I was ready to power the 680 up.

LEDs blink, memory can be accessed, read, and written, the power supplies are proper, but I get no "." on the RS-232. The computer is jumpered for 9600 baud, 8, n, 1, terminal, RS-232. The DB25 output (pin-3) shows -12, the input (pin-2) reads close to zero, and ground is ground (pin-7). I connected the DB25 of the Altair 680 to a DB9 for my laptop as so...


DB25 pin 2 - 3 of DB9
3 - 2
7 - 5

I've used several different terminal programs with 3 different laptops, and still no monitor prompt. I'm running with only the 6800 and the ACIA Prom (the memory expansion board and VTL roms have been removed). I have not probed around with a scope yet - was hoping not to. I took the 6850 chip out and jumpered pins 2 and 6 together and I was able to get the laptop to see it's own characters (a loopback through the RS-232 circuit). So I feel confident that the wiring is correct. A logic probes reveals nothing on the output of the 6850 (pin-6).

Any ideas? When the 680 in set to RUN, the upper LEDs (A9-A15) appear to be counting up in binary fashion. In fact, with the ACIA MON rom removed, the A13-A15 LEDs appear to count (I guess it's just random code).

Did everybody else's 680 work okay? What else can I check?

Thanks, Flash

Last edited by FlashCorliss; 01-05-2009 at 07:53 PM.
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kenbak-1 demo program. Geoff Harrison Kenbak-1 9 10-13-2007 11:42 PM
address for disk boot rom / startup lovenewyawkcity Altair 8800 1 01-04-2007 06:24 AM


All times are GMT. The time now is 04:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.