Stockly.com Forums

Stockly.com Forums (http://www.stockly.com/forums/index.php)
-   Altair 8800 (http://www.stockly.com/forums/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Altair Emulator Paper Tape file link (http://www.stockly.com/forums/showthread.php?t=801)

lovenewyawkcity 08-01-2009 04:16 PM

Altair Emulator Paper Tape file link
 
Has anyone tried to load the paper tape file images from the link on altair32? There is some cool stuff like a debugger, monitor , assembler, etc.

I have had no success in loading these, I am under the impression you can use the cassette loader to load paper tapes, getting the idea that with Mits cassettee was really just a magnetic represnation of paper tape.

anyone else had any experience with these?

These would be some awesome files to use with my altair, ounce i get the money to buy a kit from grant.

Nicky

marty 08-01-2009 06:42 PM

paper tape
 
hi;
Yes, I have done it, even though it was some time ago... I have loaded both the cassette versions and the paper tape versions, the front end of the second stage loader is slightly different.. and I have put them on paper tape just in case.. That is why I know there are some differences... I compared tapes... THANK YOU Marty

lovenewyawkcity 08-05-2009 08:49 PM

REPLY to marty
 
Any advice in what boot loader to use? I have not been succefull in loading

these, to be honest i never got the paper tape reader on the altair emulator to work.

marty 08-06-2009 01:39 AM

Paper Tape
 
Hi;
It has been a long while since I , last ran the Altair Emulator, But I will try the version that I have and see what I can find.... You may have to talk to Rich Cini if I can't help you, since He re-wrote the Emulator, He would know the best How to Run it..... :) :)
THANK YOU Marty

phe 08-06-2009 12:00 PM

Quote:

Originally Posted by lovenewyawkcity (Post 1822)
to be honest i never got the paper tape reader on the altair emulator to work.

Me neither. I ended up using the cassette in the emulator, and that works fine. Since those files work in the emulator, why not try to load your real Altair with those? I tried this a couple of years ago but never got it to work. Now you have rekindled my interest. I think I'll give it a shot.

Paul


All times are GMT. The time now is 02:29 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.